open-navfaktor-logo
search
FSBiH poslao zahtjev
Zmajevi odlučujuće mečeve u borbi za baraž igraju pred punim tribinama?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je 15. oktobra 2021. Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Kriznom štabu Zeničko-dobojskog kantona poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino polje u Zenici za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Finskom i Ukrajinom.
18.10.2021. u 09:41
get url
text

- Ovom prilikom vam se obraćamo povodom organizacije i odigravanja Kvalifikacionih utakmica A selekcije BiH za Svjestko prvenstvo u Kataru 2022, BiH - Finska i BiH - Ukrajina, čije odigravanje je planirano u Zenici na stadionu Bilino polje, 13.11.2O21 godine sa početkom u 15 sati i 16.11.2021. godine sa podetkom u 20:45 sati - navodi se u zahtjevu FSBiH u kojem se naglašava da je planirano je da se navedene utakmice igraju uz prisustvo publike.

- FSBiH će organizaciju utakmica uskladiti sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje su na snazi, kao i vašim procjenama situacije za navedeni period odigravanja utakmica, te vašim uputama za eventualne posebne mjere kojih treba da se pridržavamo prilikom organizacije utakmica uz prisustvo publike - naveli su iz FSBiH u svom zahtjevu.

U Fudbalskom savezu BiH očito odlučujuće utakmice u borbi za baraž žele odigrati u najboljoj mogućoj atmosferi, pa tako planiraju mečeve protiv Finske i Ukrajine igrati pred punim tribinama stadiona Bilino polje.

- Predlažemo da se dozvoli prisustvo publike u punom kapacitetu stadiona, s tim da gledaoci koji ulaze na stadion ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta:
- Posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati
- Posjeduju potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od Sest mjeseci
- Posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji - piše na kraju zahtjeva koji je ispred FSBiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.