open-navfaktor-logo
search
Naknadni pozivi
Zmajevi sletjeli u Sarajevo, Ivan Karačić odmah ide na pregled
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u Sarajevo nakon što je jučer u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine poražena od Njemačke sa 21:25.
06.11.2020. u 13:29
get url
text

S obzirom na sve probleme koje su imali prije odlaska u Düsseldorf (zbog koronavirusa i povreda na raspolaganju smo imali samo 11 igrača), izabranici selektora Bilala Šumana "skupo su prodali kožu", posebno ako se zna da su na poluvremenu imali četiri gola prednosti (13:9).

A onda je na startu drugog dijela uslijedio novi problem jer su ionako desetkovani Zmajevi ostali bez Ivana Karačića, koji se povrijedio prilikom postizanja 14. gola za naš tim.

- Još ne znamo ništa oko povrede. Upravo su sletjeli u Sarajevo, a Karačić će odmah odraditi magnetnu rezonancu, pa ćemo tek nakon toga znati više - rekao je za Faktor Muhamed Toromanović, sportski direktor Zmajeva.

Naši reprezentativci večeras i sutra radit će u Sarajevu, a u Bugojno putuju u nedjelju, na dan utakmice protiv Austrije. Moguće je da se našem timu priključe još neki igrači...

- Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Edin Klis su odradili nove testove. Milan Vukšić iz Izviđača je naknadno pozvan jer ne znamo kakva će biti situacija sa Karačićem. Poslali smo novi poziv Marku Tarabochiji, koji je zajedno sa ositalim saigračima izašao iz samoizolacije. Međutim, vremena je malo, pitanje je da li će uspjeti stići. Zatim, u kakvoj je formi. Vidjet ćemo sve - kazao je Toromanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.