open-navfaktor-logo
search
Proradio napad
Zmajevi su protiv Finske uradili ono što nisu još od septembra 2019. godine
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine junski ciklus u B3 grupi Lige nacija okončala je sa osam bodova i završnicu ovog takmičenja koja je planirana za jesen dočekuje na liderskoj poziciji, ispred Crne Gore, Finske i Rumunije.
15.06.2022. u 10:37
get url
text

VEZANI TEKST - Džeko i Pjanić savršeni: Kako su ocijenjeni Zmajevi za nastup protiv Finske
 

Zmajevi su u utorak u odličnom ambijentu na Bilinom polju savladali Finsku rezultatom 3:2.

Prvi je ovo put da bh. tim u mandatu Ivayla Peteva na jednom meču postigne tri pogotka. Prije četvrtog okršaja u Ligi nacija, BiH je po jedan gol dala Finskoj (1:1), Rumuniji (1:0) i Crnoj Gori (1:1).  U 2022. godini BiH nije uspjela zatresti mrežu Gruzije u prijateljskoj utakmici na Bilinom polju (0:1), a jedan gol bio je dovoljan za pobjedu protiv Luksemburga u kontrolnom meču (1:0).

Godinu ranije Zmajevi su po dva gola postizali protiv Kazahstana i Finske, a u 2020. pod vodstvom Duška Bajevića najviše jedan po utakmici.

Selekcija BiH posljednji put na jednom meču postigla je tri i više golova petog septembra 2019. godine. Tada su Zmajevi savladali Lihtenštajn rezultatom 5:0. Selektor je bio Robert Prosinečki.

Za Ivayla Peteva ovo je bio 18. meč na klupi i peta pobjeda. Pod Petevovom komandom bh. tim remizirao je sedam puta, a šest puta je poražen, uz gol razliku 17:20.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.