open-navfaktor-logo
search
Bez kluba od ljeta
Zrinjski doveo pojačanje iz Hrvatske: "Pio sam 15 tableta dnevno, u dva ujutro je odjednom počela neizdrživa bol"
Antonio Ivančić, ofanzivni veznjak rođen u Zagrebu prije 27 godina, novi je igrač Zrinjskog.
09.01.2023. u 14:24
get url
text

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine potvrdio je da je saradnja s Ivančićem dogovorena do kraja maja 2025. godine.

Ivančić je u svojoj karijeri prethodno igrao za Rudeš i Istru, a u Istri je sarađivao s novim šefom Zrinjskog Krunoslavom Rendulićem.

U elitnom rangu hrvatskog fudbala ima 112 nastupa, uz 10 pogodaka i pet asistencija. Bez kluba je od ljeta prošle godine nakon rastanka i Istrom.

Tokom 2021. godine njemu je dijagnosticiran artritis. O nedaćama koje su ga snašle Ivančić je svojevremeno govorio za hrvatske medije.

- Sve je počelo 23. jula, dva dana prije derbija s Rijekom na Rujevici. Pripreme i prvo kolo protiv Dragovoljca na Drosini, sve je to prošlo normalno. Trenirao sam svom snagom i igrao. U nedjelju 25.07. smo igrali u Rijeci. Već u petak sam se i saigračima požalio na bolove u zglobovima, a noć prije utakmice je istinski krenulo - ispričao za 24sata priča Ivančić.

- Negdje oko 2-3 sata iza ponoći. Bolovi sve jači i jači i jači... Neizdrživi. A znam da nisam dobio nikakav udarac, znam da se nisam povrijedio. Do jutra nisam mogao stati na jednu nogu. I nije fraza, nije pretjerivanje nego: doslovno. Koljena su mi otekla, a gležnjevi i poplavili i otekli. Ne malo nego užasno, stopala i zglobovi su bili dupli. Ono malo što sam se mogao kretati bilo je jedino uz pomoć štaka. Užasan šok i strah. I sve, doslovno: preko noći!

Uslijedio je, naravno, đir po bolnicama i neupitna dijagnoza. Artritis.

- Te prve dvije-tri sedmice bilo je zaista loše. I fizički i psihički. Odjednom od profesionalnog sportiste postaneš 26-godišnja osoba koja kad otvori oči ima samo jednu misao: šta će me tog dana boljeti? Najveći problem bio je lijevi skočni zglob, ali i u oba koljena je bol bila nesnošljiva.

Dodao je da je strogo mirovanje donekle smirilo bolovanje, uz nešto malo šetnje i plivanja. Trening i teretana nisu dolazili u obzir, a ni sjedenje nije smjelo biti dugotrajno. Nakon nekoliko sedmica uz pomoć medikamenata bol se povukla.

- Dva mjeseca pio sam deset tableta dnevno, a kad je bilo najgore i po 15-16 tableta svaki dan - kazao je Ivančić.

On se na travnjak vratio početkom 2022. godine, a do kraja sezone uspio je upisati 15 nastupa, a većinom je ulazio s klupe. Nakon što mu je istekao ugovor napustio je Istru, a novi angažman do početka 2023. nije pronašao.

Zrinjski danas kreće s pripremama pod komandom novog stratega Krunoslava Rendulića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.