open-navfaktor-logo
search
Ukrajinski napadač
Zubkov: U reprezentaciji BiH imam nekoliko prijatelja, bit će interesantno
Duel između Ukrajine i Bosne i Hercegovine, koji je se igra sutra od 20.45 sati na Lviv Areni, prvi je međusobni meč dva tima u ovim kvalifikacijama za SP, ali i prvi ikada u historiji dvije reprezentacija.
11.10.2021. u 11:44
get url
text

Obje selekcije su u subotnjim mečevima upisale važne pobjede u borbi za drugo mjesto u grupi D, pa će Ukrajinci u meč protiv Zmajeva ući sa dva boda prednosti. Ukrajina poslije gostujuće pobjede nad Finskom ima osam bodova, dok BiH na svom kontu ima šest.

VEZANI TEKST - Pyatov usporedio Finsku i BiH, govorio i od Edinu Džeki

Ukrajinski napadač Oleksandr Zubkov, klupski kolega nekoliko bh. fudbalera koji nastupaju za mađarski Frencvaroš, u Helsinkiju je dobio priliku od 77. minute ima velika očekivanja

- Na letu za Ukrajinu smo spavali. Sproveli smo analizu i u dobroj atmosferi se spremamo za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine - kazao je Zubkov, te naglasio:

- Najvažnije je da igrački maksimalno spremni i oporavljeni dočekaju narednu utakmicu, i izuzetno je važno biti oprezan tokom teoretskih časova (analize, op. a). Informacije koje nam daju o našem protivniku moramo shvatiti na najbolji mogući način i u glavi stvoriti sliku kako će utakmica izgledati.

Zubkov nije zaboravio spomenuti da među Zmajevima ima i nekoliko prijatelja.

- Imam nekoliko prijatelja u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Iskreno, ovo je prvi put da sam ih vidio u akciji. Veoma dobar tim sa igračima visokog kvaliteta koji nastupaju u vrhunskim prvenstvima. Bit će interesantno - zaključio je Zubkov u razgovoru za zvaničnu internet stranicu FS Ukrajine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.