open-navfaktor-logo
search
Njemački teniser
Zverev igrao pod temperaturom, je li upitna završnica Roland Garrosa?
Ovogodišnji Roland Garros kontroverzan je po mnogo čemu, a najbolji bh. teniser Damir Džumhur pamtit će ga po selektivnoj primjeni pravila koja bi trebala biti ista za sve.
05.10.2020. u 12:42
get url
text

Naš najbolji teniser je izbačen sa ovog Grand Slam turnira zbog navodnog pozitivnog testa njegovog trenera, koji je već narednog dana bio negativan, a nakon čega je rođeni Sarajlija rekao da će tužiti organizatore.

Potom je uslijedila istraga francuske policije zbog sumnje u namještanje meča prvog kola ženskih parova u kojem su u srijedu Rumunke Patricia Maria Tig i Andreea Mitu svladale Amerikanku Madison Brengle i Ruskinju Janu Sizikovu sa 7:6 (8), 6:4.

Sada je i sama završnica turnira dovedena u pitanje.

Naime, njemački teniser Alexander Zverev je meč osmine finala protiv Jannika Sinnera igrao s prehladom, te je poražen s 3:1 poslije tri sata igre.

Zverev je nakon meča priznao da je imao problema s disanjem i temperaturom, što je potaknulo brigu da se virus pojavio u Parizu.

- Skroz sam bolestan, ne mogu disati, čuje se to i u mom glasu. Nisam trebao izaći na teren - rekao je Nijemac.

Dva dana prije meča, Zverev je na testiranju bio negativan na koronavirus. Sada uslijediti novo testiranje, a bude li test pozitivan u pitanje će doći završnica Roland Garrosa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.