Zvijezda umrla dan nakon sahrane roditelja

objavljeno: 12.01.2018. u 13:12

Glumica Jessica Falkholt, koja je krajem decembra 2017. s porodicom stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u Australiji, preminula je u 30. godini. 

Doktori iz bolnice St. George obavijestili su medije kako su Jessicu isključili s aparata. Njezina šira porodica pristala je na preporuku doktora da Australku, koja je bila u medicinski induciranoj komi, prestanu održavati na životu.

- Počivaj u miru, predivna Jess - poručili su glumici njezine kolege iz australske sapunice “Home and Away“.

Vijest o smrti zvijezde australskih serija došla je svega dan nakon sahrane troje članova njezine porodice. U Sydneyu su ove sedmice pokopani njezini roditelji Lars (69) i Vivian (60) te sestra Annabelle (21).

Porodica je nakon Božića, vraćajući se kući, imala saobraćajnu nesreću na autocesti Princes u blizini Sussex Inleta, južno od Sydneya. Roditelji glumice, Lars i Vivian umrli su na mjestu nesreće nakon što se automobil iz suprotnog smjera zaletio u njihov.

Vozač drugog automobila Craig Anthony Whitall (50), koji je u životu koristio 28 raznih imena da bi izbjegao policiju zbog ranijih prekršaja, također je preminuo. Jessicinu sestra su avionom prevezli u kritičnom stanju u bolnicu u Liverpoolu, gdje je od posljedica nesreće umrla 29. decembra.

 

Hey guys I may not post my normal posts for the next couple of days because of the tragedy that occurred on Boxing Day. I ask you to keep the Falkholt family in your prayers. Jessica Falkholt is now the only living survivor at the moment. Please keep her in your prayers to pull her through this. #jessicafalkholt #prayforjessicafalkholt

A post shared by • Home And Away • (@_home_and_away_fan_girl_) on

Australska glumica je prije eutanazije preživjela nekoliko operacija, uključujući uklanjanje bubrega i dio lubanje.

Počast njezinim roditeljima i sestri na sprovodu su odale stotine ljudi.

- Nema apsolutno nikakvog smisla što je njihov život završio na autocesti. To je dan koji će biti teško izbrisati iz sjećanja - rekao je Jessicin ujak Paul Ponticello. Dodao je da će praznik Božić sada zauvijek “progoniti“ njihovu porodicu.

Bliski rođak porodice Falkholt izjavio je kako je bio teško donijeti odluku o Jessicinoj eutanaziji.

 - Sve smo odluke donijeli prema savjetima doktora i socijalnih radnika. Sada se konačno više ne muči. Naša Jess je bila divna žena, pravi uzor svima - rekao je potreseni rođak.

Jessica je igrala Hope Morrison u televizijskoj seriji “Home and Away“, a pojavila se i u seriji “Underbelly: Badness“. Glumila je u trileru “Harmony“ koji će se premijerno prikazati sljedeće godine.