Zvijezda umrla dan nakon sahrane roditelja

Objavljeno: 12.01.18 u 13:12

Glumica Jessica Falkholt, koja je krajem decembra 2017. s porodicom stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u Australiji, preminula je u 30. godini. 

Jessica Falkholt
Jessica Falkholt

Doktori iz bolnice St. George obavijestili su medije kako su Jessicu isključili s aparata. Njezina šira porodica pristala je na preporuku doktora da Australku, koja je bila u medicinski induciranoj komi, prestanu održavati na životu.

- Počivaj u miru, predivna Jess - poručili su glumici njezine kolege iz australske sapunice “Home and Away“.

Vijest o smrti zvijezde australskih serija došla je svega dan nakon sahrane troje članova njezine porodice. U Sydneyu su ove sedmice pokopani njezini roditelji Lars (69) i Vivian (60) te sestra Annabelle (21).

Porodica je nakon Božića, vraćajući se kući, imala saobraćajnu nesreću na autocesti Princes u blizini Sussex Inleta, južno od Sydneya. Roditelji glumice, Lars i Vivian umrli su na mjestu nesreće nakon što se automobil iz suprotnog smjera zaletio u njihov.

Vozač drugog automobila Craig Anthony Whitall (50), koji je u životu koristio 28 raznih imena da bi izbjegao policiju zbog ranijih prekršaja, također je preminuo. Jessicinu sestra su avionom prevezli u kritičnom stanju u bolnicu u Liverpoolu, gdje je od posljedica nesreće umrla 29. decembra.

Australska glumica je prije eutanazije preživjela nekoliko operacija, uključujući uklanjanje bubrega i dio lubanje.

Počast njezinim roditeljima i sestri na sprovodu su odale stotine ljudi.

- Nema apsolutno nikakvog smisla što je njihov život završio na autocesti. To je dan koji će biti teško izbrisati iz sjećanja - rekao je Jessicin ujak Paul Ponticello. Dodao je da će praznik Božić sada zauvijek “progoniti“ njihovu porodicu.

Bliski rođak porodice Falkholt izjavio je kako je bio teško donijeti odluku o Jessicinoj eutanaziji.

 - Sve smo odluke donijeli prema savjetima doktora i socijalnih radnika. Sada se konačno više ne muči. Naša Jess je bila divna žena, pravi uzor svima - rekao je potreseni rođak.

Jessica je igrala Hope Morrison u televizijskoj seriji “Home and Away“, a pojavila se i u seriji “Underbelly: Badness“. Glumila je u trileru “Harmony“ koji će se premijerno prikazati sljedeće godine.