open-navfaktor-logo
search
Svađa u DNS-u
Aćimović ili Božović: Tegeltija najavio za danas konačnu odluku o ministru za ljudska prava
Tegeltija je istakao da odluka DNS-a neće utjecati na termin održavanja sjednice Parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da bude izabran novi saziv Vijeća ministara, dodavši da bi, ukoliko se završe sve provjere, trebala biti održana 23. decembra ili do kraja godine
17.12.2019. u 08:49
get url
text

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija danas će donijeti konačnu odluku u vezi sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara.

Tegeltija je rekao da je jučer dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ovu poziciju.

-Moja lična očekivanja su bila da ću u toku dana doći do jednog imena, međutim već u jutarnjm satima stiglo je pismo od gospodina Pavića da DNS ostaje pri kandidatu Drašku Aćimoviću i da ne treba da se obazirem na priču nekoliko članova DNS-a- naveo je Tegeltija za ATV.

On je dodao da je nekoliko sati poslije toga stiglo i pismo poslanika DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenada Nešića u kojem on konstatuje da i dalje ostaje pri svom prijedlogu za imenovanje Mlađena Božovića, što je njegovo pravo i mogućnost.

-Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio gospodin Nešić, a u kojem je eksplicitno naveo da, u slučaju da kandidat za ministra bude gospodin Aćimović, da on neće glasati za izbor novog Vijeća ministara- istakao je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da odluka DNS-a neće utjecati na termin održavanja sjednice Parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da bude izabran novi saziv Vijeća ministara, dodavši da bi, ukoliko se završe sve provjere, trebala biti održana 23. decembra ili do kraja godine.

-Termin će više zavisiti od toga koliko će biti mogućnosti da svi, pa i Centralna izborna komisija izvrše provjere za ostale kandidate- rekao je Tegeltija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.