open-navfaktor-logo
search
Predsjedavajući Skupštine HNK
Alić: Napad na mladiće u Stocu planski izveden, situacija je ozbiljna i zahtijeva hitnost u postupanju
AUTOR: Autor: Faktor
08.04.2024. u 11:53
get url
text
Alić: Mladići i njihove porodice trebaju osjećati podršku zajednice
Alić: Mladići i njihove porodice trebaju osjećati podršku zajednice
Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Džafer Alić osudio je napad na četvericu mladića, fudbalera "Iskre" Stolac, koji su protekle noći napadnuti od više nepoznatih osoba u mjestu Masline kod Stoca.
Nakon napada su hitno prevezeni u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić, gdje su im konstantovane povrede, te im je ukazana pomoć.
- Napadači su planski izveli napad imajući u vidu da su prethodno pratili fudbalere "Iskre" te se može reći da se radi o organizovanom napadu. Mladići i njihove porodice trebaju osjećati podršku zajednice, ali i konkretne korake koji će osigurati njihovu sigurnost i pravdu. To uključuje brzu, temeljitu i transparentnu istragu napada, kao i identifikaciju i kažnjavanje počinitelja čime bi se poslala jasna poruka te spriječilo ponavljanje sličnih događaja - naveo je Alić.
Dodaje da policija i pravosuđe moraju prepoznati hitnost i ozbiljnost situacije te poduzeti sve potrebne korake kako bi pravda bila zadovoljena, te da nema mjesta za odgađanje ili zanemarivanje ovih slučajeva.
Predsjedavajući Skupštine HNK pozvao je sve relevantne institucije, uključujući policiju i pravosudne organe, da hitno djeluju i poduzmu sve potrebne korake kako bi pronašli počinitelje ovog nedopustivog čina i osigurali da odgovaraju pred zakonom.
- Ne smijemo dopustiti da nasilje ostane nekažnjeno. Pravda mora biti zadovoljena, a počinitelji moraju biti privedeni pred lice pravde.
Ovaj incident nas podsjeća na hitnu potrebu za jačanjem naših zajedničkih napora u borbi protiv nasilja i izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac biti siguran i poštovan. Solidarnost, empatija i međusobno poštovanje su ključni elementi našeg društva - poručio je Alić, saopćeno je iz Skupštine HNK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.