open-navfaktor-logo
search
Divljačko djelo
SDA Stolac o napadu na četiri bošnjačka mladića: Ne smijemo dozvoliti da i ovaj pokušaj ubistva ostane nekažnjen
AUTOR: Faktor
08.04.2024. u 10:21
get url
text
Stolac
Stolac
Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac najoštrije osuđuje sinoćnji brutalni napad na četiri bošnjačka mladića koji se dogodio u mjestu Masline kod Stoca.
- Ovo divljačko djelo predstavlja ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava i duboko potresa našu zajednicu. Svi građani, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili etničku pripadnost, zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti, bez straha od nasilja i prijetnji - saopćili su iz SDA Stolac.
Pozivaju nadležne institucije, prije svega policiju i pravosudne organe, da odmah pokrenu sve raspoložive resurse kako bi pronašli počinitelje ovog gnusnog čina i doveli ih pred lice pravde.
- Ne smijemo dozvoliti da i ovaj pokušaj ubistva ostane nekažnjen. Slični događaji su se dešavali i u prošlosti te se može zaključiti da se radi o sistemskom zastrašivanju povratnika bošnjačke nacionalnosti - saopćili su i dodali:
- Napadi na pojedince ili zajednice ne smiju ostati nekažnjeni. Pozivamo nadležne institucije da poduzmu sve potrebne korake kako bi pronašle i procesuirale napadače te osigurale da pravda bude zadovoljena. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi sigurnije i pravednije društvo za sve svoje građane.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.