open-navfaktor-logo
search
Na ivici kolapsa
Bečarević: Vlada KS planira uvesti porez na nekretnine, "Trojka" polako stvara omču oko vrata građanima
AUTOR: Faktor
12.04.2024. u 11:56
get url
text
Almir Bečarević
Almir Bečarević
Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo Almir Bečarević danas je u saopćenju za javnost naveo da Vlada Kantona Sarajevo planira uvesti porez na nekretnine.
- Vlada Kantona Sarajevo je dovela ovaj Kanton na ivicu dužničkog ropstva. Vlada Kantona Sarajevo je prekomjernim trošenjem budžetskog novca i stvaranjem dodatnih obaveza po kolektivnim ugovorima dovela ovaj kanton na ivicu kolapsa. Vlada je besmislenim i neracionalnim ulaganjima u propale investicije dovela ovaj Kanton na ivicu budžetskog deficita - saopćio je Bečarević i dodao:
- Kao rješenje svih nagomilanih problema u budžetu KS premijer (M)Uk se oglasio sa spasonosnim rješenjem, Vlada će uvesti novi porez i to porez na nekretnine. Troškovi života u Kantonu Sarajevo lete u nebo, namirnice za ishranu sve skuplje, najavljeno poskupljenje električne energije, gorivo sve skuplje, gas najskuplji u regiji, poskupljenje komunalnih usluga u najavi i sada premijer (Nihad) Uk nalazi spasonosno rješenje za uništeni budžet. Kada propadate uvodite porez i to je poznati obrazac, a građani vam u ovoj situaciji dođu kao bankomat.
Bečarević ističe da "Trojka" polako stvara omču oko vrata građanima i sve će učiniti da i dalje puni budžet direktno od građana, a stvaranje bilo kakve nove vrijednosti je samo misao, "jer kako bi to premijer realizovao kad mu je premijersko mjesto prvo zaposlenje".
- Da je Kanton Sarajevo imao sreće, premijer Uk bi svoj profesionalni put krenuo od preduzeća Rad, gdje bi imao priliku stvoriti bar neku novu vrijednost npr. kontejner - saopćio je Bečarević.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.