open-navfaktor-logo
search
Mostarska katedrala
Biskup Petar Palić predvodio uskrsnu misu u Mostaru: Usred tame uvijek nešto novo oživi
AUTOR: Autor: Fena
31.03.2024. u 12:46
get url
text
Uskršnja misa u Mostaru
Uskršnja misa u Mostaru
Uskrsnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić.
Mostarski biskup istakao je kako je uskrsnuće temelj svega.
- Često se čini kako posvuda oko sebe vidimo nepravdu, zlo, ravnodušnost i okrutnost, ali usred tame uvijek nešto novo oživi i prije ili kasnije urodi plodom - kazao je biskup Palić.
Dodao je kako se "svaki dan u našem svijetu" ljepota iznova rađa i uzdiže te da su se ljudska bića s vremena na vrijeme uzdizala iz situacija koje su se činile osuđenima na propast.
- Tamo gdje smo se stvarno upleli, uključili srcem, vjerom i životom u ovaj događaj uskrsnuća, kada povjerujemo u taj događaj , naša tama odjednom postaje svjetlo, ustvari to je istina ovog evanđeoskog događaja. S ovim događajem stvarno možemo živjeti. U ovom događaju nestaje sav strah. Ovaj događaj budi nadu, otvara nove horizonte ljepote života kakav god on bio. U ovom događaju svaki život, ali i svaka smrt dobiva svoj konačni smisao i svako ko uroni u ovaj događaj može doista voljeti, jer samo oni koji se ne boje za svoj život mogu ga zaista dati.
Stoga, danas na Uskrs tražimo Isusa koji nam dolazi u susret. Možemo ga tražiti među mrtvima, ali čujemo riječ nebeskih anđela „nije ovdje uskrsnuo je“, i zato se trebamo okrenuti i tražiti ga među živima - poručio je biskup Palić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.