open-navfaktor-logo
search
Predsjednica Narodne skupštine Srbije
Brnabić odgovorila Bećiroviću: Tužnjikav skup uobičajenih floskula i lični obračun sa Vučićem...
AUTOR: Autor: Faktor
12.04.2024. u 17:03
get url
text
Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić komentirala je na društvenoj mreži X izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića koji je Aleksandra Vučića opisao kao Šešeljevog saradnika i učesnika u opsadi Sarajeva.
- Znate šta jedino ni lupom nije moglo da se nađe u ovom "oštrom odgovoru" Bećirovića predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću? Argument.
"Oštar odgovor" je tužnjikav skup uobičajenih floskula i standardnih neistina, uz dodatak ličnog obračuna sa Aleksandrom Vučićem iz vremena kada je imao oko 23 godine.
Tako je to kad, kao Bećirović, ostanete da živite u 90-tim godinama prošlog vijeka, jer iz toga on, jednostavno, ne želi da izađe. Tu se osjeća dobro, to mu je sigurna zona. Tu može od jutra do sutra da glumi žrtvu, umjesto da nešto zaista i uradi za BiH, i za sve ljude koji u toj zemlji žive - bili oni Bošnjaci, Srbi ili Hrvati.
Upravo zbog toga njemu (i sličnima) smeta Vučić - zato što je Vučić i za Srbe i za Bošnjake - u Srbiji i regionu, uradio mnogo: izgradio puteve, domove zdravlja, trenutno je u izgradnji Klinički centar u Novom Pazaru, kao i Omladinski centar. Izgradio je najmoderniji atletski kompleks, jednu od najmodernijih osnovnih škola u Srbiji (u Sjenici), dovodi investitore i podržava lokalnu privredu. Time se, na najkonkretniji način, bori za mir, međusobno uvažavanje i suživot, pokazuje poštovanje.
Za razliku od njega, jedini izgovor koji Bećirović ima za to što, osim sijanja mržnje i netrpeljivosti, ništa nije uradio za srpski narod u BiH i Republici Srpskoj, jeste - pa, dobro, ništa nisam uradio ni za Bošnjake. E, zato živi u 1990-im godinama 20. vijeka - napisala je Brnabić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.