open-navfaktor-logo
search
Bojkot uspio
Ćamil Duraković: Glasalo 166 Bošnjaka, sačuvali smo naše dostojanstvo
Ćamil Duraković, predsjednik Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i bivši načelnik Srebrenice, osvrnuo se na današnje ponovljene izbore u Srebrenici, te naveo kako je bojkot izbora uspio i da je ponosan što je narod izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde.
21.02.2021. u 21:27
get url
text

VEZANI TEKST - Otpor kreće u nedjelju: Srebrenica je za BiH više od ideje, od borbe protiv zla ne odustajemo

- Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopćiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat - napisao je Duraković na svom Facebook profilu.

Dodao je da ako se izuzmu ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom može reći "sačuvali smo naše dostojanstvo".

- Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam... - istakao je Duraković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.