open-navfaktor-logo
search
Prepucavanje na društvenim mrežama
"Čašćenje" počelo nakon posjete; Helez: Bunilo i ludilo zbog gubitka vlasti; Zahiragić: Kako drži pušku, sumnjivo mi...
AUTOR: Faktor
17.06.2024. u 10:03
get url
text
Zukan Helez i Haris Zahiragić
Zukan Helez i Haris Zahiragić
Prilikom nedavne posjete firmi Igman Konjic, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez (SDP) kazao je da je ova kompanija proizvela prvu bh. pušku, te da u ovim izazovnim vremenima moramo imati razvijenu vojnu industriju te čuvati radna mjesta u njima.
Na posjetu je reagirao delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Haris Zahiragić (SDA), kazavši da se ministar Helez treba zahvaliti bivšem premijeru FBiH Fadilu Novaliću za ovaj podvig. 
- Bilo bi pošteno da je Helez tom prilikom priznao da ni on, kao ni nametnuta Vlada FBiH na čelu sa Nikšićem nemaju nikakve veze sa tim poduhvatom, te da se zahvalio premijeru, ali i inžinjeru Fadilu Novaliću, čiji su višegodišnji napori, rad, velika ulaganja i vizija rezultirali prvom puškom domaće proizvodnje, ali i generalno procvatom namjenske industrije u FBiH kao i ukupne privrede - naveo je Zahiragić.
Uslijedio je odgovor ministra Heleza koji je, između ostalog, na svom Facebook profilu napisao da  "određeni visokopozicionirani funkcioneri u SDA, a među njima perjanica ove stranke u Kantonu Sarajevo zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić, nikako da prežale gubitak vlasti". 
- U tom bunilu i ludilu prouzrokovanom gubitkom vlasti, besramno lažu i zasluge za razvoj namjenske industrije prepisuju osuđenom premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću.
Jedina Fadilova zasluga za ekspanziju namjenske industrije u našoj zemlji je njegov odlazak u zatvor. Upravo tada započinje ubrzani razvoj ove grane industrije u BiH - između ostalog je napisao Helez, te na kraju kazao Zahiragiću da "poruči Fadilu da se ponaša uzorno u zatvoru, možda ga puste na dopust nekad". 
Prepucavanje na društvenim mrežama je nastavljeno. Zahiragić je odgovorio da je Helez "na moj status o Novalićevim zaslugama za razvoj prve bosanskohercegovačke puške i čestitku povodom Bajrama, a u kojem ga nisam ni jednom ružnom riječju spomenuo, odgovorio onako kako samo i zna, uvredama i neistinama".
- Helez je navikao da "svašta" priča po medijima, često bez adekvatnog odgovora, vjerojatno jer nam svima, u konkurenciji Konakovića i Forte, i ne djeluje toliko loše u Vijeću ministara.
Ovaj put će biti brutalno dekonstruisan samo zato što se u najružnijem komunističkom maniru, prvog dana Bajrama, ismijava sa čovjekom kojeg su nevinog poslali u zatvor - počeo je Zahiragić.
Potom je počeo "nabrajati" i iznositi dokaze, te naveo da "po  načinu na koji Zukan Helez drži pušku (DOKAZ: slika broj 1) sumnjivo mi je i ovih njegovih evidentiranih 388 dana u Armiji RBiH, sva sreća pa se nedugo nakon pravog početka rata demobilisao i otišao da predaje geografiju u školu".
- Doduše, nisam siguran ni da bi Novalić mogao pravilno držati pušku, ali ne zato što ne zna, nego zato što je ostao bez prstiju kao vojnik Armije RBiH od prvog do posljednjeg dana - napisao je Zahiragić.
U podužem statusu je naveo i da on nikada ne laže, te je pozvao Heleza da kao potpredsjednici stranaka sučelje argumente javno u nekoj od emisija.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.