open-navfaktor-logo
search
Veliki broj vjernika
Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog održana u džamiji "Kralj Abdullah" u Tuzli
AUTOR: Autor: Fena
10.04.2024. u 08:46
get url
text
Vjernici na bajram namazu
Vjernici na bajram namazu
FOTO: Fena
Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog održana je u Džamiji "Kralj Abdullah" u Tuzli. Bajramsku hutbu je kazivao muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.
- Ispraćamo odabrani mjesec ramazani-šerif, Allahu Svemogućem zahvalni što je u njegovom blagoslovljenom vremenu podario mnogostruke prilike za postizanje velikih i trajnih blagodati. Ramazanski ibadeti su nas duhovno ojačali.
Obnovljenom vjerom, te namazom i postom koje smo predano obavljali, čuvali smo se ružnog govora i loših djela. U velikoj smo nadi da smo ostvarili više razine bogobojaznosti i plemenitosti, bratstva i zajedništva, i da smo Uzvišenom Bogu bliži i miliji. Zato su naše duše u ovom blistavom bajramskom danu ispunjene radošću, mirom i zadovoljstvom - rekao je, između ostalog, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.
tuzla1
Vaz je govorio Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog a džematlijama su se obratili hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i hafiz Edin ef. Peštalić, imam Džamije "Kralj Abdullah".Uz direktan prenos na RTV TK, u programu su učenjem Kur'ana, salavata, tekbira, ilahija učestvovali hafiz Ahmed ef. Rahmanović i Zejd Spahić.
Bajram-namazu je prosustvovao veliki broj vjernika nakon čega je uslijedilo i bajramsko čestitanje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.