open-navfaktor-logo
search
Žestoke osude
Cijeli Čovićev govor iz Banja Luke: 24 minute ponižavanja vlastitog naroda
Nakon što sam vidio šta je u Banjoj Luci za govornicom Skupštine Republike Srpske izgovorio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, mogu mirne duše i sa stopostotnom sigurnošću napisati da je taj čovjek veleizdajnik. Veleizdajnik Hrvata kao naroda, veleizdajnik Bosne i Hercegovine, veleizdajnik općeljudskih, pa, ako hoćete, i kršćanskih vrijednosti - napisao je Gordan Duhaček za Index.hr. 
02.02.2022. u 14:52
get url
text

VEZANI TEKST - Veleizdaja: Dragan Čović je danas održao monstruozan govor u Banjoj Luci

- Čović je uvijek bio ljigavac, oportunist i štetočina, ali danas je sve to nadmašio patetičnim, lažljivim govorom u Banjoj Luci, kakvog se ne bi postidio ni ratni zločinac Radovan Karadžić - dodao je Duhaček. 

Čović je jučerašnjim govorom u Narodnoj skupštini RS-a, zgrozio javnost kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednoj Hrvatskoj. Svaki razuman čovjek iz njegovog je 24-minutnog istupa mogao izvući samo jedan logičan zaključak - ponizio je vlastiti narod, aminovao ratne zločine, genocid, etničko čišćenje... 

Poruka "Čuvajte Republiku Srpsku" identična je onoj koju je prošle godine u ljeto kada mu je Haški tribunal pravosnažno izrekao doživotnu robiju zbog genocida i zločina izgovorio Ratko Mladić. Društvene mreže su gorjele nakon Čovićevog govora i svi redom su ga osuđivali. 

Sada postaje puno jasnije zašto je "gospodin legitimni" zajedno sa ostalim delegatima HDZ-a krajem prošle godine glasao za zaključke SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH da se poništi Inzkov zakon kojim se kažnjava negiranje genocida. Jasnije je i zašto je 9. januara 2019. godine sa tadašnjim ambasadorom Hrvatske Ivanom Del Vechiem prisustvovao obilježavanju dana RS kojeg je Ustavni sud BiH proglasio još 2015. neustavnim praznikom. Upravo na toj svečanosti vlasti RS-a su odlikovale bivšeg oficira JNA Slavka Lisicu, koji je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine.

Samo dva dana poslije, 11. januara Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske donijelo je odluku o povlačenju u Zagreb ambasadora Del Vechia koji je izazvao skandal odlaskom u Banja Luku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.