open-navfaktor-logo
search
Odluka Ustavnog suda BiH
CIKBiH ovjerio prijavu SDS-a za učešće na Lokalnim izborima 6. oktobra
AUTOR: Faktor
28.06.2024. u 14:26
get url
text
Članovi CIK-a
Članovi CIK-a
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je ovjerila prijavu SDS-a za učešće na Lokalnim izborima 2024. godine, postupajući po odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz CIK-a. 
- Ustavni sud Bosne i Hercegovine, predsjednica Seada Palavrić, 27. juna 2024. godine, u predmetu broj AP-2540/24, rješavajući zahtjev Srpske demokratske stranke za donošenje privremene mjere, donio je Odluku o privremenoj mjeri kojom se nalaže Centralnoj izbornoj komisiji BiH da ovjeri učešće SDS-a na Lokalnim izborima 2024. godine, uz garantiranje svih pratećih prava do donošenja odluke o apelaciji. Ova odluka stupa na snagu odmah i obavezujuća je do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o apelaciji.
Postupajući po Odluci o privremenoj mjeri, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici ovjerila prijavu Srpske demokratske stranke za učešće na Lokalnim izborima 2024. godine u BiH - navedeno je u saopćenju CIK-a.
Dodali su da se protiv ove odluke može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva dana od dana prijema odluke. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.