open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Članovi zaprijetili ostavkama: NiP-ova predsjednica OIK-a Centar na bolovanju, umiješao se i CIK
Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo bit će izabran zamjenski predsjednik Općinske izborne komisije (OIK). 
21.09.2022. u 15:08
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama Faktora, šest članova OIK-a Biljana Pušonja, Maja Hadžihalilović, Adil Katica, Merima Brdarić, Naser Čopelj i Dejan Vračić uputili su dopis Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK) zbog opstrukcija u radu koje je kontinuirano provodila predsjednica Snežana Dragoje. 

Dragoje je sazivala sjednice na kojima bi bio samo usvojen dnevni red i gotovo ništa OIK nije radio, te je šest članova odlučilo da se ograde od predsjednice, ne želeći da oni budu optuženi za opstrukcije Općih izbora 2. oktobra, te su CIK-u u dopisu poručili da ukoliko se ne izabere zamjenski predsjednik oni će podnijeti ostavke. To bi značilo da se u Općini Centar ne bi mogao organizirati niti provesti 2. oktobra izborni proces.

Snežana Dragoje, za koju se u političkim kuloarima može čuti da je kadar Naroda i pravde, istovremeno je uzela bolovanje te obavijestila CIK da zbog zdravstvenog stanja neće biti u mogućnosti da obavlja dužnost predsjednice. 

CIK je prošle sedmice stoga uputio Općinskom vijeću Centar dopis te zatražio da odmah imenuju zamjenskog predsjednika ili će to ukoliko ne učine uraditi sam CIK. 

Zamjenski predsjednik se bira između preostalih šest članova CIK-a. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.