open-navfaktor-logo
search
Novo rukovodstvo
Čolaković izabran na čelo mostarske SDA, Marić povukao kandidaturu
AUTOR: Vijesti.ba/Faktor
27.04.2024. u 19:15
get url
text
Alis Čolaković
Alis Čolaković
U Mostaru je održana Izborna skupština gradske organizacije SDA Mostar.
Na dnevnom redu zasjedanja glavna tačka je bila izbor predsjednika GO SDA Mostar.
Delegati su dali jednoglasnu podršku Alisu Čolakoviću koji na poziciju šefa SDA dolazi umjesto Salema Marića, koji je tu funkciju obnašao u prethodnih desetak godina.
Kako je potvrđeno za Vijesti.ba, Salem Marić je danas na Izbornoj skupštini povukao kandidaturu.
Za potpredsjednik GO SDA Mostara izabrani su Haris Šabanović, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i Adil Šuta, ministar finansija HNK, dok je prijedlog za predsjednika SDA HNK Edin Mušić, koji je dobio jednoglasnu podršku.
Skupština GO SDA Mostar
FOTO:
SDA Mostar
1 od 5
left-arrowright-arrow
Alis Čolaković je aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, a u prethodnom mandatu unutar SDA obnašao je funkciju predsjednika Ogranka gradskog područja SDA Jug. Rođen je 1981. godine, a po struci je inžinjer elektrotehnike, zaposlen u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.
Kako je naknadno saopćila mostarska SDA, novoizabrani predsjednik se u svom obraćanju zahvalio članovima Skupštine na podršci te prezentovao plan i program rada, s posebnim akcentom na dinamiziranje procesa unutar stranačkih organizacija na svim nivoima, kao i pripremu za predstojeće lokalne izbore u Mostaru te pozvao članstvo i simpatizere na aktivan angažman u predlaganju i donošenju odluka od interesa za širu društvenu zajednicu.
- Večeras bih zamolio sve nas da ostavimo naš ego, ljutnju, bespotrebno rasipanje energije po strani i da napravimo ambijent kako bismo svim dušebriznicima pokazali da smo spremni za sve izazove i da je SDA monolit bez kojeg se ne mogu voditi procesi niti donositi bilo kakve odluke u Mostaru i Hercegovini - istakao je novoizabrani predsjednik.
Osim predsjednika i potpredsjednika, izabran je i Izvršni odbor Gradske organizacije, na bazi prijedloga ogranaka gradskih područja, kao i članovi Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.