open-navfaktor-logo
search
Sabor HDZ-a
Čović izabrao najbliže saradnike: Funkcije dobio odani kadar, Krišto, Čavara, Bradara...
Nakon što je Dragan Čović danas na Saboru Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru ponovo izabran za predsjednika, ova stranka dobila je i novo-staro vodstvo. 
06.05.2023. u 16:29
get url
text

Čović će nastaviti voditi HDZ sa odanim kadrom. Nakon postupka glasanja, za zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH izabrana je Borjana Krišto. Potpredsjednici HDZ-a BiH u idućem mandatu su: Darijana Filipović, Lidija Bradara, Toni Kraljević, Anto Domić i Davor Pranjić.

Članovi Predsjedništva izabrani na Saboru HDZ-a BiH su: Darko Čondrić, Ivo Vincetić, Josip Jerković, Božo Antunović, Tea Ružić, Marinko Čavara, Zdenko Ćosić, Vedran Škobić, Ana Rašo i Mato Zovko.

VEZANI TEKST - Čović: Očuvat ćemo osnovna načela HDZ-a i ostati lider u predvođenju politike ka europskom putu

- Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja.

Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvještaja - podvukao je Čović.

Na saborskom zasjedanju nazočili su brojni gosti, predstavnici međunarodne zajednice, diplomati, stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo sestrinskog HDZ-a te predstavnici akademske zajednice, crkve, privrednici...

Video poruku izaslanicima XIV. Sabora HDZ-a BiH poslao je Manfred Weber, predsjednik Evropske pučke stranke. Saboru su prisustvovali i gosti, Nada Tešanović (SNSD), Željana Zovko (zastupnica u Evropskom parlamentu), Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a Hrvatske...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.