open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Denijal Tulumović mandatar za sastav nove vlade Tuzlanskog kantona 
Tulumović je bio prijedlog Općinskog odbora SDA Živinice za mandatara i prihvaćen je jednoglasno
15.07.2019. u 18:37
get url
text

Povjereništvo Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona jednoglasno je odlučilo da mandatar za sastav nove vlade Tuzlanskog kantona bude ugledni ljekar Denijal Tulumović, saznaje Faktor.

- Tulumović je bio prijedlog Općinskog odbora SDA Živinice za mandatara i prihvaćen je jednoglasno - potvrdio je za Faktor Midhat Čaušević, član Povjereništva i kantonalni zastupnik. 

On dodaje da će sutra ova odluka, s Tulumovićevom biografijom, biti proslijeđena predsjedniku Skupštine TK Žarku Vujoviću.

-  Već u srijedu očekujemo da predsjednik Skupštine, Denijalu Tulumoviću povjeri mandat za sastav nove vlade - istakao je Čaušević. 

Općinski odbor SDA Živinice predložio je kandidata za premijera jer je taj stranački ogranak SDA ostvario najbolji rezultat na posljednjim izborima na nivou TK . Prof. dr. Denijal Tulumović predsjednik je Općinskog odbora SDA Živinice, a na izborima je bio nosilac liste za Parlament FBiH, o čemu je Faktor danas pisao. Riječ je o uglednom ljekaru koji obavlja funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Novu većinu u Tuzlanskom kantonu čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i SBiH, kao i Žarko Vujović i Husein Tokić iz SDP-a, koji su isključeni iz Kluba zstupnika ove stranke, kao i Smajo Mandžić iz PDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.