open-navfaktor-logo
search
Targetiranje građana
DF i GS: Probosanske opcije moraju zajednički kazniti HDZ
Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da je nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine tzv. HNS zloupotrebom terorističkog čina koji se desio u Francuskoj, izrazila najiskrenija uvjerenja Dragana Čovića o onim građanima Bosne i Hercegovine koje medijski i politički krugovi HDZ-a, bez imalo ustručavanja nazivaju teroristima.
02.11.2020. u 09:37
get url
text

VEZANI TEKST - HNS BiH pružio podršku Macronu: Tokom i nakon rata u BiH smo doživjeli i osjetili posljedice islamskog terorizma 

- Gonič robova iz mostarskog Sokola, i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i  Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi. S obzirom na to uvjerenje, a imajući u vidu takvu političku praksu, DF i GS smatraju da je najveća patriotska i moralna dužnost svih probosanskih političkih aktera, njihov zajednički angažman kako bi se u budućnosti, tačnije kroz dvije godine, HDZ potpuno zbrisao sa političke pozornice BiH, te da se u tome smislu ne treba ustručavati bilo kakvih demokratskih mehanizama, koji mogu biti od koristi da se njihovim idejama stane u kraj - saopćili su DF i GS.

DF i GS u tome smislu i ovim povodom iskazuju potpunu spremnost i opredjeljenost, dok HDZ-u tada, kako navode, neće pomoći ni oni koji danas u Sarajevu, poput Konakovića, ponovo pokušavaju da rehabilitiraju priču o pristajanu na apartheid i etničku segregaciju kroz izborni sistem BiH i takozvane legitimne predstavnike naroda.

- Neće, gospodo iz HDZ-a, biti pomoći od Konakovića i kojekakvih "lijevih" veleizdajnika - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.