open-navfaktor-logo
search
Zaštita rijeka u FBiH
DiCaprio pozdravio odluku Vlade FBiH: Na korak smo bliže spašavanju "plavog srca Evrope"
Slavni glumac Leonardo DiCaprio ponovo se oglasio o rijekama u BiH, napisavši na svom Instagram profilu kako smo "korak bliže u spašavanju 'plavog srca Evrope'", nakon što je Vlada Federacije BiH donijela odluku o prestanku subvencioniranja izgradnje malih hidroelektrana.
10.12.2020. u 22:25
get url
text

VEZANI TEKST - Leonardo DiCaprio na Instagramu citira Fadila Novalića

- Novi podzakonski akt prvi je korak ka zaštiti na hiljade kilometara divljih rijeka, kao i ljudi i životinja koji o njima ovise - napisao je DiCaprio.

Dodao je kako bi to također moglo pomoći "u stvaranju presedana na Balkanu za zaštitu posljednjih evropskih divljih rijeka".

Osvrnuo se i na izjavu Wesa Sechresta, glavnog naučnika i direktora organizacije Global Wildlife Conservation, koji je naveo kako je bilo jako nadahnjujuće vidjeti koliko je posvećeni lokalni ekološki aktivizam, upotpunjen međunarodnom pažnjom, potaknuo široko protivljenje pogubnoj praksi izgradnje malih hidroelektrana.

- Sada je najvažnije da FBiH ispuni svoje obećanje, ne samo svojim građanima, nego i ljudima širom svijeta, koji žele vidjeti zaštitu rijeka Balkana ili evropskog "plavog srca" - izjavio je ranije Sechrest.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.