open-navfaktor-logo
search
FB kao oglasna ploča
Dino Wikipedija i opće neznanje: Bosić je pomogao Čoviću da prođe Izborni zakon, ali valja čitati Poslovnik
Po ko zna koji put šef Naroda i pravde, kojem vođenje politike na državnom nivou baš i nije jača strana jer je zapeo na kantonalnom što i jeste njegov maksimalni domet, briljirao je na društvenim mrežama svojim općim neznanjem. 
15.06.2022. u 16:09
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković ima problem s računanjem: Odakle 15 HDZ-ovaca u Domu naroda, kako je 23 jednako 31?

Elmedin Konaković i dalje vozi priču o tome da je SDA kriva za sve. Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH za HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona BiH glasala su tri delegata iz SNSD-a, dok je zahvaljujući njegovom partneru iz "alternative ludilu" SDS-ovom Mladenu Bosiću koji je bio suzdržan usvojen Čovićev diskriminatorni prijedlog. 

Da je Bosić glasao protiv, prijedlog ne bi prošao. Međutim, Konaković nastavlja obmanjivati javnost jer najveći broj građana ne zna šta piše u Poslovniku ovog doma. Očigledno da ne zna ni on, ali Dino Wikipedija ne može jednostavno suzdržati se da ne udari na SDA i ne prokomentira dešavanja.  

- Izborni zakon koji je predložio HDZ podržali su samo delegati HDZ-a i SNSD-a, usvojen je. Bosić je bio suzdržan, Miletić glasao protiv. Dosad vjerovatno najvažniji prikaz kako 3 i 4 nisu isto. Prikaz kako minderaška interesna politika ne vidi dalje od svog nosa i stranačko/familijarnih pozicija. U Zastupničkom domu neće proći. Neće jer je izbor zastupnika u Zastupničkom domu volja građana (uz sve krađe koje se dešavaju), a nije stvar procjene umornih i pogubljenih lidera - napisao je Konaković na svojoj omiljenoj oglasnoj ploči Facebooku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.