open-navfaktor-logo
search
Naveli su i razlog
Dm iz predostrožnosti povlači dmBio bademe začinjene japanskim tamari umakom od soje, 50 g
S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g.
31.03.2023. u 09:53
get url
text

Riječ je o proizvodu s brojem šarže 0722121202 s rokom trajanja 15.12.2023. i brojem šarže 0722112901 s rokom trajanja 01.12.2023. Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda. Broj šarže i rok trajanja istaknuti su na pakovanju, saopćio je dm.

Kao razlog povlačenja proizvoda naveli su da ne može biti isključeno da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udio gorkih badema. Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja. Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije. U tom slučaju, posavjetujte se s ljekarom, poručuju iz dm-a.

- Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja pozivamo da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti, ali i zahvaljujemo na razumijevanju - poručili su iz dm-a te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odjelu Nabavke kompanije na kontakt telefon: 033 778 300.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.