open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Banjoj Luci
Dodik će ponuditi dokument svim strankama u vezi sa pitanjem samostalnosti RS-a unutar BiH
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima stranaka iz ovog entiteta ponuditi novi dokument čiji je cilj ujedinjene oko pitanja samostalnosti Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine. 
20.04.2023. u 14:31
get url
text

- Moja obaveza je bila da kao predsjednik reagujem na izjavu o imovini koju su potpisali u Federaciji BiH sve bošnjačke partije koje su i vlast i opozicija - naveo je Dodik.

Istakao je da cinično izgleda kada se bošnjačke stranke pozivaju na Ustav. Naveo je da će predložiti da se odbace svi dosadašnji akti koji nisu predviđeni Ustavom.

- I to bez obzira na koji način su doneseni, da li nasiljem visokog predstavnika, a pogotovo sudija Ustavnog suda BiH. I šta možemo tu očekivati nego uvijek udarce na RS - izjavio je Dodik.

Istakao je da Ustavni sud BiH nije relevantan.

- To je sud jedne strane i u tom pogledu ćemo razgovarati sa partnerima iz drugih političkih partija - naveo je Dodik.

Dodik je kao predsjednik RS-a u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, sazvao sutra u 14 sati konsultativni sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske, a povodom zauzimanja stava o imovini Republike Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.