open-navfaktor-logo
search
Opasna igra
Dodik dodatno diže tenzije, dovukao i oklopna vozila u Srebrenicu, na svakom ćošku policija...
Kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće koja je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS-a. "Despoti", sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo - objavio je Emir Suljagić
AUTOR: A. Dr.
23.05.2024. u 10:01
get url
text
- Na svakom ćošku je policija, tu su i oklopna vozila, tako danas izgledaju ulice Srebrenice - kaže za Faktor Alija Tabaković,  predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica i član Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska. 
U danu kada Generalna skupština Ujedinjenih nacija u New Yorku odlučuje o Reozoluciji o genocidu u Srebrenici, u ovom gradu održat će se sjednica Vlade RS-a kojoj će prisustvovati i čelnik ovog entiteta Milorad Dodik.
- Žele podići tenzije umjesto da priznaju genocid. Ovo je bila historijska šansa za vlast u RS-a da se distancira od toga. Međutim, oni ovim sami sebi nameću kolektivnu kirivicu.
Kao što je rukovodstvo RS-a iz devedestih godina odgovorno za zločine i genocid, tako je aktuelna vladajuća garnitura odgovorna za politiku negiranja genocida i vrijeđanja žrtava koju svakodnevno vidimo u javnom prostoru BiH - ističe Tabaković. 
Naš sagovornik dodaje kako nema međunacionalnih incidenata.
- Jutros sam se vraćao iz Bratunca za Srebrenicu i vidio sam svega nekoliko zastava RS-a na kućama. Očito ljudi srpske nacionalnosti imaju pametnija posla od toga da slušaju naredbe Dodika - naglasio je Tabaković. 
Ogromno prisustvo policije u i oko Srebrenice potvrdio je i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari.
- Policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS-a. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, "Despoti", sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo - napisao je Suljagić na društvenoj mreži X. 
Kako nam javljaju Srebreničani, iznad njihovog grada je u nekoliko navrata u trajanju od sedam, osam minuta letio avion. Zasad nema informacija o kakvom i čijem se avionu radi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.