open-navfaktor-logo
search
Ozloglašeni Noćni vukovi među organizatorima
U Podgorici skup zbog Rezolucije o Srebrenici, policija s opremom za razbijanje protesta
AUTOR: Vijesti.me/Faktor
22.05.2024. u 20:02
get url
text
S protesta u Podgorici
S protesta u Podgorici
FOTO: Vijesti.me/Aljoša Turović
Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras su se okupili građani zbog najave izvršne vlasti da će u UN-u podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
Organizatori skupa su Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi, bliski Kremlju.
Građani su se okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića. Okupljeni nose srpske zastave, kao i zastavu Kraljevine Crne Gore, prenose Vijesti.me.
Okupljeni skandiraju "izdaja, izdaja". 
S protesta u Podgorici
FOTO: Vijesti.me/Aljoša Turović
Skupu prisustvuju i potpredsjednik Općine Berane Mladen Premović, zastupnik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, nosilac liste "Budva naš grad" na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović.
Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva vanjskih poslova. 
Barikade ispred zgrada najviših državnih organa osigurava uniformisana policija.
Iz Uprave policije su ranije danas kazali da okupljanje ispred Vlade nije prijavljeno.
- Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 sati, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod - naveli su ranije u izjavi za portal IN4S organizatori protesta.
Skup su podržale i političke partije - Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora i Slobodna Gora.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.