open-navfaktor-logo
search
Razgovarao sa Borellom
Dodik: RS zainteresovana za evropski put BiH i dat će puni doprinos na tom putu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upoznao je danas visokog predstavnika Evropske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednika Evropske komisije Josepa Borrella sa aktuelnom situacijom u BiH, za koju je ocijenio da je kompleksna i da zahtijeva temeljnu raspravu unutar države.
11.02.2022. u 19:15
get url
text

VEZANI TEKST - Borrell u razgovoru s Izetbegovićem poručio da EU pomno prati dešavanja u BiH

Dodik je informisao Borella da Republika Srpska ne preduzima aktivnosti koje su suprotne Ustavu BiH niti bilo šta što bi dovelo do disolucije BiH, te da svi koji pominju raspad BiH ne doprinose stabilizaciji prilika u BiH.

U telefonskom razgovoru sa Borellom, Dodik je istakao da Republika Srpska podržava dogovor Hrvata i Bošnjaka po pitanju izbora članova Predsjedništva i Zastupničkog doma, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

- Republika Srpska je zainteresovana za evropski put BiH i dat će puni doprinos na tom putu, ali samo traži da u tom procesu bude vidljiva - istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je Borellu na direktnom interesovanju za viđenje situacije u BiH iz Republike Srpske, prenosi RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.