open-navfaktor-logo
search
Sigurnosni forum
Dodik se fotografirao: U Sankt Peterburgu zastava entiteta Republika Srpska uz državna obilježja
AUTOR: J. B.
24.04.2024. u 21:30
get url
text
Milorad Dodik na Sigurnosnom forumu
Milorad Dodik na Sigurnosnom forumu
FOTO: Milorad Dodik @X
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom boravka na Sigurnosnom forumu u Sankt Peterburgu fotografirao se ispred zastava Srbije i Republike Srpske, koje su postavljenje u nizu drugih država učesnica ovog skupa.
Tako se zastava entiteta Republika Srpska našla pored zastava država Sirije, Singapura, Etiopije, Sejšela, Saudijaske Arabije, Sao Tome i Principea.
- Republika Srpska i Srbija stalne su mete specijalnog hibridnog rata Zapada, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, s ciljem da porobe i ukinu cijeli srpski narod. Jedan od prioritetnih zadataka u procesu formiranja policentričnog svjetskog projekta je izgradnja novih okvira za međunarodnu i državnu informacionu sigurnost. Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD-a, a mi pronalazimo načine da se izborimo s tim problemom. U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to - naveo je Dodik u svojoj objavni na platformi X.
Zadovoljan sam činjenicom da je RS tretirana na važnom nivou u Sankt Peterburgu, naveo je Dodik, te naglasio da je imao "čast da se prvi obrati na konferenciji u vezi sa savremenim izazovima u sigurnosti".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.