open-navfaktor-logo
search
Na svom profilu
Državna koalicija se okupila u Istočnom Sarajevu, Dodik uoči sastanka brutalno izvrijeđao neke članove "Trojke"
On nije nikakav evropejac, a još manje građanin, nego najobičnija fukara koja je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima, napisao je Dodik na mreži X.
AUTOR: Autor: M. R. S.
17.04.2024. u 17:56
get url
text
Predrag Kojović i Nermin Nikšić
Predrag Kojović i Nermin Nikšić
Na poziv lidera SNSD-a Milorada Dodika, predstavnici partnerskih stranaka na državnom nivou stigli su na sastanak u Istočno Sarajevo.
Osim Dodika, u Istočno Sarajevo došli su Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, te Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.
Uoči ovog sastanka Dodik je na svom nalogu na mreži X, nekadašnji Twitter, brutalno izvrijeđao neke od predstavnika partnerske "Trojke" (SDP, NiP i NS). 
- Kojović je bošnjački parazit koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene, jer tamo neko sa srpskim imenom priča o tome kako je rezolucija "civilizacijsko dostignuće". Postojanje i djelovanje takvih kao on, u Sarajevu poznatih kao "Srbi po profesiji", je dokaz sunovrata morala, integriteta i svega onoga što je njemu nepoznato. Takvi konvertiti pričaju samo ono što odgovara onima koji ga plaćaju.
On nije nikakav evropejac, a još manje građanin, nego najobičnija fukara koja je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima. Neka proba da kaže po bilo kom osnovu nešto što muslimani ne odobravaju i vidjeće kako će proći. Kada bi rekao bilo šta u korist Srba, objektivno, pitanje je da li bi smio izaći na ulicu. Takvi ne pripadaju nigdje, samo služe kao loš primjer na šta je sve čovjek spreman pristati samo da bi ga negdje prihvatili, a činjenica je da ga ne prihvataju nigdje, pa ni u njegovoj stranci. I sam naziv "Naša stranka" je klasična prevara i prikrivena probošnjačka unitaristička priča koju sve sarajevske stranke zagovaraju - napisao je Dodik uoči sastanka na koji je stigao i Kojović.
Dodik je ovaj sastanak stranaka vladajuće koalicije nazvao posljednjim pokušajem stabilizacije, rješavanja više problema među kojima je, po njegovim riječima, zastoj u radu državnog Doma naroda. Nagovijestio je da bi u slučaju propasti pokušaja moglo doći do raskida partnerstva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.