open-navfaktor-logo
search
Obratila se i građanima
Dugalija preuzela dužnost glavne tužiteljice Tužilaštva KS: Zadovoljenje pravde je naša primarna misija
AUTOR: Faktor
11.06.2024. u 10:23
get url
text
Meliha Dugalija
Meliha Dugalija
Meliha Dugalija je preuzela poziciju vršitelja dužnosti glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 
Njena pozdravna riječ objavljena je na stranici Tužilaštva KS.
- Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je najveće tužilaštvo u Federaciji Bosne i Hercegovine i kao takvo treba da obavlja svoju društvenu ulogu i funkciju a to je da otkriva i goni počinioce krivičnih djela s ciljem osiguranja vladavine prava, jednakosti pred zakonom i sigurnosti građana Kantona Sarajevo.
Moja misija je da Tužilaštvo KS svojim proaktivnim radom, pravilno postavljenim strateškim ciljevima i nultom tolerancijom na svaki oblik uticaja na neovisnost rada tužilaštva od bilo kojih pojedinaca ili interesnih skupina, pokažemo javnosti da mogu i trebaju imati povjerenje u naš rad. Istovremeno, odvažni da se uhvatimo u koštac sa najtežim i najsloženijim oblicima kriminala u okviru naše nadležnosti - navodi Dugalija.
Zadovoljenje pravde je, dodaje, naša primarna misija.
- Svojim radom ću nastojati da građani Kantona Sarajevo i oni koji su oštećeni krivičnim djelima imaju razloga za povjerenje u rad ovog tužilaštva, da osjećaju da je to "njihovo" tužilaštvo i da pristup pravdi ne ovisi od položaja u društvu.
Također, želim da naglasim važnost otvorene komunikacije sa medijima i javnošću. Transparentnost je ključna za izgradnju povjerenja i razumijevanja našeg rada. Uvjerena sam da ćemo zajedno uspjeti da ostvarimo naše ciljeve i doprinesemo izgradnji pravednijeg društva - zaključila je ona.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.