open-navfaktor-logo
search
Predizborne igre
Duraković: Član SNSD-a ovlašten da predlaže članove biračkih odbora u Srebrenici u ime A-SDA
Ćamil Duraković, nekadašnji načelnik Srebrenice, na svom Facebook profilu je ponudio novi dokaz o predizbornim malverzacijama u ovom gradu.
27.09.2020. u 16:58
get url
text

- Da ne pričamo paušalno evo i dokaz. Bojan Pejić iz srebreničkog SNSD-a ovlašten da predlaže članove biračkih u Srebrenici u ime A-SDA - napisao je Duraković. 

VEZANI TEKST - Pos'o je dobar, a para laka: U trgovini biračkim odborima obrne se 1,5 miliona KM!

Ovo je samo još jedna u nizu malverzacija u Srebrenici. Još početkom ovog mjeseca predstavnici inicijative "Moja adresa: Srebrenica" na kojoj je istaknuto da "posljednjih dana detaljno vrše provjere u vezi s prijavama o zloupotrebi i krađi ličnih podataka građana bošnjačke nacionalnosti sa područja Općine Srebrenice te indicije da su njihovi podaci korišteni za registraciju lažnih glasača poštom iz Srbije".

Faktor je prije nekoliko dana pisao da je prosječna cijena za mjesta u biračkim odborima koja, prema nezvaničnim informacijama, "veliki plaćaju malima" je oko 300 KM. Nekom slobodnom računicom, ako se u obzir uzme da je prosjek 22.000 članova biračkih odbora, od čega se jedna četvrtina najmanje proda, jasno je da se u ovoj trgovini obrne oko 1,5 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.