open-navfaktor-logo
search
U posjeti
Eurozastupnica sa članovima AMSDA: BiH nije zaboravljena od evropskih institucija
Lidia Pereira, zastupnica u Evropskom parlamentu i aktuelna predsjednica Omladine Evropske narodne stranke (YEPP) posjetila je Bosnu i Hercegovinu.
22.03.2023. u 13:30
get url
text

U centrali SDA dočekali su je predsjednik Asocijacije mladih SDA Haris Šabanović i članovi rukovodstva Asocijacije. Razgovarano je o pridruženom članstvu SDA u EPP-u, te iskustvima napretka Bosne i Hercegovine na euroatlanskom putu.

- Bosna i Hercegovina nije zaboravljena od evropskih institucija, iako nam slijedi veliki posao koji treba biti urađen u narednom periodu - kazala je Pereira te naglasila značaj saradnje sa svim članovima Evropske narodne stranke u Bosni i Hercegovini, saopćila je AMSDA.

Predsjednik AMSDA Bosne i Hercegovine Haris Šabanović zahvalio je Pereiri na njenom angažmanu u EU parlamentu u pogledu tema značajnih za BiH, naglasivši da njena posjeta dolazi u pravom trenutku, kada se Bosna i Hercegovina bori da sačuva evropske i demokratske vrijednosti. Zaključeno je da će mladi SDA nastaviti protežirati strateške političke ciljeve SDA, koji EU i NATO integracije vide primarnim i dugoročnim ciljem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.