open-navfaktor-logo
search
Objavljen poziv
Federalna vlada će podržavati porodilje povratnice iz cijele BiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od sada će finansijski podržavati porodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji.
02.06.2023. u 08:09
get url
text

U tom smislu, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica objavilo je javni poziv porodiljama povratnicama na području cijele BiH. Kako je kazao resorni federalni ministar Nerin Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku porodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

- Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku đacima i studentima iz povratničke populacije, također na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans - dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima, ministar Dizdar je najavio podršku "koju ćemo zajedno implementirati", a u svrhu zapošljavanja povratnika.

- Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje u javnom i realnom sektoru - istakao je Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.