open-navfaktor-logo
search
Izbori teku u redu
Glasači u Sarajevu i Livnu biraju između Grabar-Kitarović i Milanovića
Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini od 7do 19 sati moći će glasati na 44 biračka mjesta
05.01.2020. u 10:30
get url
text

Hrvatski državljani s pravom glasa na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj koji žive u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 7 sati pristižu na birališta u Srednjoj ekonomskoj školi kako bi glasali u drugom krugu izbora.

U drugom krugu izbora birači će odlučivati između dosadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ) i Zorana Milanovića (Socijaldemokratska partija - SDP).

I u Livnu su u nedjelju u sedam sati otvorena sva četiri biračka mjesta za drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

- Za sada izbori u Livnu teku u redu, a do 19 sati birači mogu glasati na četiri biračka mjesta unutar osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" gdje je registrirano 9.240 glasača - kazao je Feni konzul Vladimir Vrdoljak.

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini od 7do 19 sati moći će glasati na 44 biračka mjesta i to u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH.

Najviše biračkih mjesta, njih 19, ima u Mostaru, potom u Vitezu 10, dok je u Sarajevu šest biračkih mjesta. Četiri biračka mjesta su u Livnu, tri u Tuzli te dva u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.