open-navfaktor-logo
search
Jeftinije gorivo
Hoće li u FBiH pasti cijene taxi usluga: Tuzlaci čekaju šta će Sarajlije, Mostarci blizu odluke
Cijene goriva značajno su pale u Bosni i Hercegovini, što je odmah navelo građane da se pitaju može li doći do pojeftinjenja usluga taxi prijevoza.
13.12.2022. u 08:06
get url
text

VEZANI TEKST - Od subote skuplji taksi prijevoz u Federaciji BiH: Ovo su nove cijene

Tako se cijena litra benzina kreće od 2,66 KM do 2,96 KM, a dizela od 2,86 do 3,16 KM. A u junu ove godine, kada je došlo do posljednjeg povećenja cijena taxi usluga, start je otišao na 2,5 KM, a pređeni kilometar 1,5 KM, cijena litra benzina kretala se oko 3,70 KM, a dizela oko 3,80 KM.

- Mi i sada radimo u minusu. Naše poslovanje ne ovisi samo o cijenama goriva. Naravno, pratimo šta se dešava na našem tržištu i u skladu s tim donosit ćemo odluke. Naš stav je da su sadašnje cijene pristupačne, trudimo se biti pristupačni građanima - kazao je za Faktor Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi. 

I u Tuzla Taxiju slično razmišljaju.

VEZANI TEKST - Ako cijena goriva ode iznad 3,5 KM, kakav će biti potez taksista u Sarajevu, Tuzli, Mostaru

- Da, cijene goriva su pale, ali građani ne znaju da su prošle godine u ovo vrijeme zimske gume koštale 500 KM, a sada su 800 KM. Dijelovi za automobile, usluge automehaničara i drugih majstora su poskupjele.

Nismo razmišljali o pojeftinjenju usluga, mislimo da je još rano razmišljati o tome. U pravilu prilikom odlučivanja pratimo kolege iz Sarajevo Taxija - rečeno nam je u Tuzla Taxiju.

U mostarskoj firmi Moj Taxi prate šta se dešava na tržištu.

- Ako ove cijene goriva postanu trend, onda ćemo ići na snižavanje cijena naših usluga - istakli su Mostarci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.