open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori 2024
Ima li dogovora SDA, DF-a i SBiH o nastupu na izborima u KS: Može biti postignut danas, za 15 dana ili nikako
AUTOR: A. Dr.
27.05.2024. u 10:19
get url
text
Sa jednog od stranačkih sastanaka
Sa jednog od stranačkih sastanaka
Hoće li ove sedmice, kao što se najavljivalo, kantonalni odbori Stranke demokratske akcije, Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Demokratske fronte potpisati sporazum o zajedničkom nastupu u Kantonu Sarajevo na Lokalnim izborima 6. oktobra?
U ranijim medijskim istupima predstavnika SDA, DF-a i SBiH poručeno je kako je ostalo da se samo o sporazumu odrede centrale stranaka.
- Znam da to zanima javnost, ali još više naše političke protivnike. Trebalo bi ove sedmice finalizirati dogovor i pristupiti potpisivanju sporazuma. Razgovaramo svakodnevno, u dobrom pravcu, ali nam je sada problem nedostatak vremena zbog zgusnutog rasporeda sjednica, odnosno nastavaka sjednica Skupštine KS. 
Evo, danas imamo još jedan nastavak 14. sjednice, trebali bi, koliko sam upoznat, zasjedati i u utorak, možda i srijedu. Ovi nastavci se moraju održati prije nove, redovne sjednice Skupštine KS zakazane za 10. juni - kaže za Faktor Faruk Kapidžić, predsjednik KO SDA Sarajevo.
S druge strane, predsjednik KO DF Sarajevo Albin Zuhrić je nešto oprezniji, ostavivši sve mogućnosti.
- Dogovor može biti postignut danas, za 15 dana ili nikako. To je sve što vam mogu reći u ovom trenutku - rekao je Zuhrić za Faktor. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.