open-navfaktor-logo
search
CIK
Istekao rok za stranke i nezavisne kandidate: Evo ko se sve prijavio za Lokalne izbore u BiH 6. oktobra
AUTOR: M. R. S.
24.05.2024. u 19:07
get url
text
Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima 2024. godine, koji će biti održani 6. oktobra. 
Rok je istekao danas u 16 sati, a prijave je podnijelo 113 političkih stranaka, 154 nezavisna kandidata, te 31 nezavisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina. 
Preliminarni pregled podnesenih prijava objavila je danas Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine, po isteku roka za prijave. 
U nastavku pogledajte spisak stranaka koje su se prijavile. 
Prijave stranaka
Prijave stranaka
Prijave stranaka
Prijave stranaka
CIK je objavio i preliminarni pregled nezavisnih kandidata koji možete pogledati na ovom linku, kao i pregled nezavisnih kandidata nacionalnih manjina koji možete pogledati ovdje
- Centralna izborna komisija BiH u skladu sa rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stiču uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi nezavisnih kandidata. Odnosno, rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata je od 10. do 18. juna, do 16 sati - saopćeno je iz CIK-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.