open-navfaktor-logo
search
Usvojen zaključak
Iz Naše stranke prelomili: Povlači se njihov kandidat Amir Purić, evo koga će podržati u Velikoj Kladuši
AUTOR: Faktor/Slobodna Bosna
11.06.2024. u 21:02
get url
text
Boris Horvat
Boris Horvat
FOTO: Velikokladuško Udruženje poduzetnika
Na večeras održanoj sjednici Predsjedništvo Naše stranke usvojilo je zaključak kojim podržava uspješnog privrednika Borisa Horvata kao zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše.
- Velika Kladuša je previše značajna da bismo zbog političkih neslaganja dozvolili nastavak vladavine stranke presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. Naš Amir Purić povlači svoju kandidaturu u korist kandidata koji može okupiti širu podršku opozicionih stranaka, kako je i najavio ranije - poručili su.
Objasnili su da zbog toga podržavaju uspješnog privrednika Borisa Horvata kao zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše.
- Pozivamo i druge stranke da urade isto. Ovakav primjer odgovornog pristupa bitno je pronaći i u drugim sredinama kao što je Srebrenica - istakli su.
Podsjetimo, velikokladuško Udruženje poduzetnika uputilo je dopis političkim subjektima u Velikoj Kladuši u kojem predlažu da zajednički kandidat za općinskog načelnika bude Horvat. Kako su poručili, motiv za ovo bio je to što dosadašnji pregovori nisu rezultirali zajedničkim kandidatom političkih stranaka koje su okupljene oko Platforme "Zajedno za Kladušu".
Iz Udruženja kažu da nisu politički subjekt i da se do sada nisu htjeli uključivati kako ne bi narušili dogovore oko zajedničkog kandidata. Pošto ti dogovori nisu uspjeli, predloženo je da to bude Boris Horvat ugledni velikokladuški poduzetnik, osnivač i vlasnik kompanije Miral PVC stolarija. Dodajmo i kako je krajnji rok za prijavu koalicija za izbore 18. juni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.