open-navfaktor-logo
search
Radna posjeta
Izetbegović u Podgorici održao sastanak s crnogorskim reisom Fejzićem
Na sastanku se govorilo o statusu i položaju Bošnjaka i Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i o drugim temama koje su aktuelne u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i regionu
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 19:56
get url
text
Delegacija SDA predvođena predsjednikom te stranke Bakirom Izetbegovićem prilikom radne posjete Podgorici, posjetila je i Islamsku zajednicu u Crnoj Gori i održala sastanak sa uvaženim reisom Rifatom Fejzićem.
Na sastanku se govorilo o statusu i položaju Bošnjaka i Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i o drugim temama koje su aktuelne u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i regionu.
Učesnici sastanka su se usaglasili da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju dobre susjedske odnose, te da je važno raditi na tome da ti odnosi ostanu dobri i u budućnosti, kao i tome da su Bošnjaci postali nezaobilazan politički faktor u regionu, pa samim tim i veoma važan faktor regionalne stabilnosti.
IMG-eb7ef6c91b51eb4ee860a71d0df81d35-V
FOTO:
SDA
1 od 5
left-arrowright-arrow
Pored Izetbegovića, delegaciju SDA su činili i Halid Genjac - generalni sekretar SDA, Safet Softić - predsjednik Glavnog odbora i Haris Zahiragić - potpredsjednik SDA, saopćeno je iz te stranke.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.