open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji ministar
Jednoglasna podrška: Spahija Kozlić kandidat SDA za gradonačelnika Zenice
AUTOR: Zenicablog/Faktor
18.06.2024. u 12:34
get url
text
Spahija Kozlić
Spahija Kozlić
Profesor na Univerzitetu Zenica dr. Spahija Kozlić sinoć je, jednoglasno od članova Gradskog izvršnog odbora SDA Zenica, predložen za kandidata ove stranke za gradonačelnika Zenice.
Kako piše Zenicablog, nakon što je sinoć 23-člani Izvršni odbor zvanično predložio Kozlića, ovu odluku treba potvrditi Gradski odbor, odnosno Skupština stranke.
Kozlić će tako biti protivkandidat aktuelnom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji će se kandidovati za svoj treći mandat, a za titulu gradonačelnika borit će se još i Almir Babajić (SDP) i Hasan Kreho koji je među prvima najavio kandidaturu.
Kozlić je rođen 1965. godine u Vukotićima, Zenica. U Zenici je završio osnovnu i srednju Elektrotehničku školu, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek filozofija i sociologija.
Od 1992. do 1996. godine bio je pripadnik Armije RBiH i tokom tog perioda obavljao dužnosti novinara, načelnika PRESS centra 3. korpusa i glavnog i odgovornog urednika Patriotskog lista.  Iz Armije RBiH izašao je sa činom kapetana.
Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je magistrirao 2008. godine, a doktorsku disertaciju odbranio 2011. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.
Između ostalog, bio je vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenica, a od 2019. do kraja 2022. godine obavljao je je dužnost ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK. 
Po okončanju mandata ministra vraća se na Univerzitet u Zenici gdje predaje filozofsku grupu predmeta. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.