open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom
Kajan kolegama iz Hercegovine: Kako možeš biti protiv podrške našim bolnicama?
Sjednica Zastupničkog doma Parlementa Federacije BiH na kojoj se odlučuje o budžetu Federacije FBiH traje već dva dana, uz brojne pauze.
26.01.2023. u 20:20
get url
text

Večeras su zastupnici tokom pojedinačnog glasanja izglasali svih 50 amandmana na budžet koje su predložili Osmorka i HDZ.

VEZANI TEKST - Čomor: Kada se to ZHK suočio sa migrantskom krizom, a za kojeg HNS traži pare preko amandmana?

S druge strane, nije prihvaćeno pet amandmana koje je predložila SDA, dok se trenutno glasa o amandmanima pojedinačnih zastupnika.

Zastupnik DF-a Sanel Kajan komentirao je na društvenim mrežama večerašnji tok glasanja.

Između ostalog je kritizirao zastupnike iz Hercegovine zbog glasanja o tome koliko novca će se izdvojiti bolnicama u ovom dijelu BiH.

- Od "ponosnih hercegovačkih predstavnika" u Parlamentu FBiH samo smo Safet Omerović, Haris Šabanović, Edin Mušić i ja glasali za prijedlog da se Kantonalnoj bolnici dr. Safet Mujić odobri 2 miliona maraka, Općoj bolnici Konjic 1,5 milion i Kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona. Ostali su bili suzdržani. I tako oborili ovaj prijedlog. Kako možeš biti protiv podrške našim bolnicama?! Živiš tu, liječiš se u tim bolnicama i nećeš da ih podržiš - napisao je Kajan.

Također je istaknuo i činjenicu da će s nivoa Federacije BiH za izgradnju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru biti uplaćena dva miliona maraka.

- Samo sam ja o tome progovorio u Parlamentu, jer smatram da je nedopustivo finansiranje onih koji grade nelegalno - smatra Kajan.

Žestoko je kritikovao i amandman kojim se predviđa da se sa nivoa Federacije BiH preusmjerava devet miliona KM za policiju Zapadnohercegovačkog kantona.

Objavio je i snimak kako je ko od zastupnika glasao za ovaj prijedlog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.