open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
Kapidžić pojašnjava da li će SDA imati svog kandidata za načelnika Novog Grada
AUTOR: Am. S.
17.05.2024. u 19:34
get url
text
Faruk Kapidžić
Faruk Kapidžić
FOTO: Damir Hodžić
Da li će Stranka demokratske akcije imati svog kandidata za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo na predstojećim izborima, zavisi da li će doći do sporazuma sa Demokratskom frontom i Strankom za Bosnu i Hercegovinu.
Pojasnio je ovo za Faktor predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić nakon što je Općinski odbor Novi Grad Sarajevo naveo kako smatra da kao najjača stranka u Bosni i Hercegovini treba imati kandidate za sve pozicije na predstojećim izborima.
- Kada je u pitanju pozicija načelnika, u opticaju je više kandidata, od kojih će izabrani, uz podršku predsjednika i kompletnog Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo sigurno biti najbolji načelnik za sve naše sugrađane - naveli su jučer iz OO SDA Novi Grad.
Kapidžić navodi kako je svakako bio plan da se traži najbolji kandidat te da je to važilo za sve općine.
- U tom kontekstu je bilo i ono obavještenje. Da je bilo nekih drugih namjera, to ne znam. U svakom slučaju nisu oni ništa rekli, osim toga da su našli najboljeg kandidata za građane općine Novi Grad. To znači da, zavisno od sporazuma, ove općine koje ne budu davale kandidate, taj kandidat bi trebao nositi listu. To je bio neki plan – naveo je Kapidžić.
On je još jednom istakao kako se čeka da li će biti sporazuma sa DF-om i SBiH-om.
- Ukoliko ne završimo sporazum s ovim strankama i budemo nastupali sami, oni su već pripremili kandidata. Ukoliko budemo imali sporazum, Novi Grad će zadržati Semir Efendić. U tom smislu se sporazum pravi. Nadam se da ćemo iduće sedmice definisati to oko sporazuma te da će se sve znati – zaključio je on.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.