open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvu KS
Karić i Bečarević podnijeli novu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva zbog sporne table
Protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića podnesena je još jedna krivična prijava zbog postavljenih tabli s natpisom "Dobrodošli u grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".
13.07.2023. u 21:24
get url
text

VEZANI TEKST - Karić ispunila obećanje: Tužilaštvu BiH predala krivičnu prijavu protiv Ćosića

Kako je večeras objavila Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, ovu krivičnu prijavu, ovoga puta Tužilaštvu Kantona Sarajevo, podnijeli su ona i Almir Bečarević, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Ranije je Karić krivičnu prijavu podnijela Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. 

Jutros je, po nalogu Ministarstva na čijem je čelu Bečarević, uklonjena sporna tabla na ulazu u Istočno Sarajevo, a nakon izvršenih provjera kojim je utvrđeno da se tabla na magistralnoj cesti M5 nalazi na području Federacije Bosne i Hercegovine.

- Borimo se i pravno i na terenu. 

Nakon što je nesumnjivo utvrđeno da se tabla za lažne informacije nalazi na području Federacije BiH, pripremili smo još jednu krivičnu prijavu.

Prijavu sam predao zajedno sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almirom Bečarevićem.

Ranije su podnesene krivične prijave zbog poticanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje Tužilaštvu BiH, a sada i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uz krivičnu prijavu priloženi su svi dokazi o postavljanju ploče, kao i lokaciji iste.

Pozivam Tužilaštvo KS da hitno reaguje, jer svjedoci smo šta tužilaštvo drugog entiteta radi povratnicima na mišljenja na Facebooku. Riječ je o teškom krivičnom djelu na području FBiH - navela je Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.