open-navfaktor-logo
search
Na lokaciji Bosanska Otoka
Ko bagerima kopa obalu Une, šta će poduzeti inspektori u Bosanskoj Krupi?
AUTOR: M. Ču.
28.05.2024. u 10:55
get url
text
FOTO: Facebook/USR Krušnica 1936
Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica Bosanska Krupa upozorilo je nadležne njihovog grada da je u toku skrnavljenje obale rijeke Une, i to na lokaciji Bosanska Otoka, odmah poslije plaže Mlinčići. 
- Svjedoci smo da kako krenu ljetni dani, tako nesavjesni pojedinci uzimaju sebi za pravo da skrnave i uzurpiraju obale Une, vrše nelegalne radnje i gradnje, ali se svi pitamo dokad više? - napisali su iz USR na njihovoj Facebook stranici.
Podsjetili su i da je zakonom zabranjeno graditi uz obalu u pojasu od 15 metara uz vodu, izlijevati beton, postavljati armature ili bilo koju vrstu željeza u vodu i uz obalu, spuštati teške mašine (bager itd) u samo korito Une, rušiti, kopati obalu i narušavati prirodni izgled.
- USR Krušnica je izvršilo prijavu gradskom komunalnom inspektoru, a izlazak na teren će biti upućen i policijskoj stanici Bosanske Krupe. Pozivamo i sve relevantne institucije da jednom već počnu raditi svoj posao inače ćemo uništiti i ovo malo ljepote što nam je ostalo - upozorili su iz USR Krušnica. 
Ko uzurpira obalu Une, da li su nešto poduzeli nakon zaprimljene prijave od USR Krušnica, te čija je parcela na kojoj se gradi, Faktor je pitao Gradsku upravu Bosanske Krupe. Kada dobijemo odgovore, objavit ćemo ih. 
 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.