open-navfaktor-logo
search
Gradnja peletare
KO SDA Sarajevo: Delić je "Trojkin" heroj neispunjenih obećanja, građani se neće ogrijati njegovim peletom
Nakon što je krajem aprila ove godine ministar privrede u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Delić spektakularno najavio otvaranje peletare do Nove godine, danas je građane zamolio "da se ove godine strpe i snađu za grijanje", jer njegova kantonalna peletara s proizvodnjom kreće tek naredne godine, istakli su u saopćenju iz Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.
23.08.2022. u 14:47
get url
text

VEZANI TEKST - Gradnja peletare u KS: Proizvodnja kreće iduće godine, građani se mole da se strpe i snađu za grijanje ove sezone

- Iako je svom osmočlanom Stručnom timu za realizaciju projekta izgradnje peletare u Kantonu Sarajevo ministar Delić ekspresno isplatio pojedinačne naknade od po 1.000 KM, sigurno je da se građani neće ogrijati njegovim peletom - istakli su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

- Da je umjesto egzotične i bespotrebne ekskurzije u Dubai, na kojoj je za 4,2 miliona KM izlagao pletene priglavke, Delić novac usmjerio u izgradnju peletare, danas bi tog energenta u Kantonu Sarajevo bilo sasvim dovoljno. Kada su "Trojkini" ministri građanima Kantona Sarajevo obećavali "kule i gradove", činili su to spektakularno i lahko, a kada je na red došlo ispunjavanje tih grandioznih obećanja, umjesto realiziranih projekata, slušamo samo izlike i otrcana opravdanja. Za razliku od drugih, Delić je bio malo oprezniji, pa uz svoje lažno obećanje nije ponudio i ostavku. Ipak, prevareni građani Kantona Sarajevo pripremaju im otkaz. U paketu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.