open-navfaktor-logo
search
Nerazumljiva naklapanja
KO SDA: Umjesto da osigura prisustvo Vranića na sjednici Skupštine KS, besposleni Konaković bavi se populizmom
Umjesto da osigura prisustvo ministra zdravstva Harisa Vranića sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, i pred novim valom pandemije javnosti i građanima zajednički odgovore na brojna pitanja o neradu najgore Vlade KS ikad, većinski vlasnik sarajevske "Trojke" Elmedin Konaković ponovo analizira više i uspješnije nivoe vlasti, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).
07.09.2021. u 14:59
get url
text

VEZANI TEKST - Skupština KS: Da li su se vakcine iznosile u torbama, zastupnici Vranića pozvali da se vrati na posao

Trudi se da svojim populističkim prozivkama zametne trag brojnim aferama "Pfizer vlade KS". 

- Dokoni Konaković priželjkuje da njegova nerazumljiva naklapanja o cestogradnji i energetici potisnu skandal tajne vakcinacije ministara u "Pfizer vladi KS" preko reda, nepostojeće kampanje o promociji imunizacije i provođenje iste, ili prijeteće i diskriminatorne izjave resornog ministra Vranića. 

Je li upravo Konaković dao "mudri" savjet ministru zdravstva Harisu Vraniću da u jeku afera koje pred nadolazećim četvrtim valom pandemije potresaju zdravstveni sektor u KS, on eskivira današnju sjednicu Skupštine KS, a da odgovore na sva konkretna i neugodna pitanja svojim populističkim mantrama razvodni upravo besposleni Konaković?

Duže od desetljeća Konaković u različitim političkim, stranačkim i koalicionim izvedbama upravlja Kantonom Sarajevo i još ne postoji niti jedan završen projekat iza njega.

VEZANI TEKST - Skupština KS ne želi da se ispitaju eventualne zloupotrebe u procesu vakcinacije

Nakon svih tih godina Konaković se u javnosti i dalje pokušava prerušiti u opozicionara i narodnog slugu koji, iako je suvereno upravljao svim procesima, tobože nikad nije bio tamo gdje se donose odluke i raspoređuje budžetski novac, već samo gdje su potlačeni i gdje je narod. 

Jasno je da se približava trenutak u kojem će taj decenijski kralj budžetarijata i lagodnog života preko leđa građana morati odgovoriti na jednostavna pitanja: Šta je on konkretno u svojoj karijeri uradio i ko u Kantonu Sarajevo nakon njegove "pravdoljubive revolucije" živi bolje, osim njega i pojedinih njegovih sljedbenika - ističe se u saopćenju KO SDA.

Konaković je danas na svom Facebook profilu komentarisao rad Vlade Federacije BiH. Tako je, između ostalog, napisao: 

- Vlada FBiH je 2016 god. definirala listu od 100 prioritetnih razvojnih projekata u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, transporta i turizma, vrijednih 21 milijardu KM i garantovala njihovu potpunu ili značajnu realizaciju u mandatnom periodu 2014-2018. Danas, šest godina poslije više od 90 posto predviđenih projekata nije ni započeto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.