open-navfaktor-logo
search
Neće iskoristiti pravo žalbe
KO SDP-a Goražde iz stranke isključio dva zastupnika i aktuelnog ministra
AUTOR: Fena
13.06.2024. u 12:38
get url
text
Nusreta Hubjer, Edin Mujković i Amir Sijerčić
Nusreta Hubjer, Edin Mujković i Amir Sijerčić
FOTO: Fena
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Goražde sinoć je donio odluku o isključenju iz strane dvojice zastupnika u Skupštini Bosanskopdrinjskog kantona (BPK) Goražde Edina Mujkovića i Amira Sijerčića, te aktuelnog ministra unutrašnjih poslova BPK Nusreta Hubjera.
Predsjednik KO SDP-a Ernest Imamović potvrdio je da je ova odluka donesena s deset glasova "za" i jednim suzdržanim te da će u skladu s procedurom biti upućena Predsjedništvu SDP-a BiH na konačno odlučivanje.
Kantonalni odbor SDP-a još u februaru je donio odluku o istupanju iz parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde i učešća u Vladi BPK Goražde, ističući da će nastaviti djelovanje samostalno kao konstruktivna opozicija.
Tada je pokrenut i disciplinski postupak protiv Mujkovića, Sijerčića i Hubjera kojima je spočitavano da djeluju mimo organa stranke dok, s druge strane, oni nisu bili zadovoljni djelovanjem rukovodstva te političke partije u Goraždu.
Na odluku o isključenju Mujković, Sijerčić i Hubjer imaju pravo žalbe, a kako saznaje Fena, vjerovatno je neće iskoristiti već će djelovanje nastaviti kao nezavisni zastupnici.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.